Folie bliver brugt til en bred vifte af ting og sager. Det kan bruges til indretningen derhjemme, når skabslågerne skal piftes, det kan være stuen skal skærmes en smule af for solen, måske skal bilen have et smart klistermærke. Med andre ord, folie kan bruges vidt og bredt. Der findes nemlig både folie til glas, folie til bilen, folie til skabene derhjemme og folie til et hav af forskellige andre ting.  

Det vigtigste at vide, inden du kaster dig over dit folieprojekt, er at det kun er fantasien, der sætter grænser for anvendelsesmulighederne. I de fleste henseender handler det bare om at prøve sig frem, være kreativ med materialet og være opmærksom på samspil mellem materiale og overflade.   

 

Forskellige farver, forskellige mønstre og forskellige typer af folie 

De mange forskellige anvendelsesmuligheder kan forklares ved foliens mange forklædninger. Den kan nemlig bestå af alt fra farverigt, tyndt og gennemsigtigt papir til glimmerbelagte overflader og sågar magnetiske overflader. 

De forskelligartede typer, farver og materialer passer til hver deres overflade. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i, hvilken folietype du skal bruge til netop dit projekt.  

 

Folie til glas kan give mere privatliv 

Har du et toiletvindue, der peger ud mod vejen eller måske bare et soveværelse, som du gerne vil have afskærmet en smule? Folie til glas kan bruges som mattering, og kan være en god løsning, hvis du ønsker at få lidt mere privatliv.  

Udover at skærme af for nysgerrige vindueskiggere, har glasfolien også den fordel, at den ofte beskytter mod de skadelige UV-stråler.  

 

Folie er nemt at arbejde med 

Både glasfolie, dekorationsfolie og folie til biler er nemt at håndtere. Opsætningen kræver ofte ikke meget andet end en sikker hånd. Det kræver hverken en maler- eller glarmesteruddannelse at operere med det alsidige materiale. Flere folietyper har den gode egenskab, at de er selvklæbende, hvilket gør den let og ukompliceret at arbejde med.  

Nogle typer klæber ved hjælp af en klæbrig overflade mens andre gør det ved hjælp af statisk elektricitet eller magnetisme. Uanset hvilken type du har tænkt dig at bruge, er det en fordel at måle op, inden du beslutter dig for, hvilken slags, og hvilken størrelse du skal bruge.  

Har du brug for at få tilpasset din folie, kan du også selv skære det til enten med en saks (hvis materialet tillader det) eller med din ScanNCut-skæremaskine.